terça-feira, 4 de outubro de 2011

Brownie by Jamie Oliver


bloomin' brilliant brownies

servings
20

ingredientes


• 250g manteiga sem sal
• 200g de chocolate amargo (70% de cacao) quebrado em pedaços
• 50g de nozes partidas
• 80g de cacau em pó
• 65g de farinha
• 1 colher de chá de fermento
• 360g açúcar caster
• 4 ovos grandes



método

This great little recipe is taken from my Little Book Of Big Treats which I've put together exclusively for Comic Relief. All you have to do is bake a few of these and sell them to your friends, family, colleagues or schoolmates and you'll have raised an extra few quid for Comic Relief and their brilliant causes. What could be easier?Preheat your oven to 180°C/350°F/gas 4. Line a 25cm square baking tin with greaseproof paper. In a large bowl over some simmering water, melt the butter and the chocolate and mix until smooth. Add the cherries and nuts, if you’re using them, and stir together. In a separate bowl, mix together the cocoa powder, flour, baking powder and sugar, then add this to the chocolate, cherry and nut mixture. Stir together well. Beat the eggs and mix in until you have a silky consistency.Pour your brownie mix into the baking tray, and place in the oven for around 25 minutes. You don’t want to overcook them so, unlike cakes, you don’t want a skewer to come out all clean. The brownies should be slightly springy on the outside but still gooey in the middle. Allow to cool in the tray, then carefully transfer to a large chopping board and cut into chunky squares. These make a fantastic dessert served with a dollop of crème fraîche mixed with some orange zest.• from Jamie's Little Book of Big Treats
Pré-aqueça o fogo a 180ºC. Forre uma forma quadrada de 25cm com papel manteiga.
Em uma tigela grande, com um pouco de água, derreta a menteiga e o chocolate amargo e misture até ficar homogêneo. Adicione então as nozes.
Em uma tigela separada, misture o cacau em pó , a farinha, o ferment e o açúcar. Após esta mistura ficar homogênea, adicione a misture de chocolate com manteiga e nozes. Misture bem.
Bata os ovos e adicione-os a mistura e mecha até ficar com uma consitência de seda.
Coloque tudo no forma e leve ao forno por 25 minutos. Você não deve cozinhá-lo por muito tempo. Ele deve ficar levemente torrado por fora mas ainda molhado por dentro. Espere esfriar um pouco ainda na forma, e depois o transfira para uma grande tábua onde ele será cortado em pequenos quadrados.

Essa receita foi testada e aprovada por nós! Por isso que estamos trazendo ela para vocês.
Acreditem, o brownie realmente fica idêntico ao da foto! Bom, pelo menos o nosso ficou. E o sabor... Maravilhosooooo!
É uma boa dica para fazer uma graça para o namorado e tirar onda com os amigos e familiares.

Quem quiser conferir a receita na íntegra, é só acessar o site: http://www.jamieoliver.com/recipes/chocolate-recipes/bloomin-brilliant-brownies

Nenhum comentário: